Zabpelyhes csirkemell házi készítésű majonézzel

hozzávalók:

 

csirkéhez:

8 db csirke alsócomb

80 dkg csirkemellfilé

zabpehely

tojás

liszt

majonézhez:

6 db tojás

olaj

citromlé

bors

 

 

Előkészítjük a húsokat a csirkemelleket kiklopfoljuk megsózzuk, borsozzuk. Majd a hagyományos módon elkezdjük panírozni a husikat. Kivéve, hogy prézli helyett zabpehelyben forgatjuk meg utoljára. Ezt követően bő olajban kisütjük. 

A majonéz már nehezebb tészta. Fogunk 6 db tojást és egy külön tálba választjuk – lehetőleg héj mentesen – a sárgáját és a fehérjét. Mi most a sárgáját fogjuk használni kis sugárban elkezdjük hozzá adagolni az olajat, miközben robotgéppel kevergetjük.

Ha eléri a kívánt állagot és színt, ami egy halvány sárgás árnyalat hozzáadunk egy nagy kanál citromlevet, sót, borsot és ízlés szerint egyéb fűszereket.