Zabpelyhes csirkemell házi készítésű majonézzel
hozzávalók:
csirkéhez:
8 db csirke alsócomb
80 dkg csirkemellfilé
zabpehely
tojás
liszt
majonézhez:
6 db tojás
olaj
citromlé
só
bors
Előkészítjük a húsokat a csirkemelleket kiklopfoljuk megsózzuk, borsozzuk. Majd a hagyományos módon elkezdjük panírozni a husikat. Kivéve, hogy prézli helyett zabpehelyben forgatjuk meg utoljára. Ezt követően bő olajban kisütjük.
A majonéz már nehezebb tészta. Fogunk 6 db tojást és egy külön tálba választjuk – lehetőleg héj mentesen – a sárgáját és a fehérjét. Mi most a sárgáját fogjuk használni kis sugárban elkezdjük hozzá adagolni az olajat, miközben robotgéppel kevergetjük.
Ha eléri a kívánt állagot és színt, ami egy halvány sárgás árnyalat hozzáadunk egy nagy kanál citromlevet, sót, borsot és ízlés szerint egyéb fűszereket.